GEOPEND ALLE WEEKENDEN VAN 3 t/m 18 JUNI 2023

Peggy Crince Le Roy

Free artist

Peggy Crince Le Roy is een dubbeltalent. Na haar danscarrière gaat zij verder als glaskunstenaar. De beweging van de dans keert terug in haar beeldend werk. Ze heeft een passie voor primitieve kunst en voor het ongeziene. Motieven en symbolen uit de Japanse en Indonesische cultuur vermengt ze met Europese invloeden.

In haar glasatelier maakt ze gebruik van verschillende technieken. Haar objecten zijn extravert, kleurrijk met een robuuste uitstraling waarin ook de kwetsbaarheid zichtbaar wordt. Die kwetsbaarheid staat voor de vergankelijkheid, maar ook voor verlangen, tijdloosheid, ontroering en perfectie.

Crince Le Roy ordent herinneringen, gedachten en fragmenten. Ze zet die om in glas en ontroert de kijker. Vorm en kleurgebruik tekenen voor ontroering.

Crince Le Roy zegt hier zelf over: “Roeren is bewegen, ont-roeren is beweging stilzetten. Ik zoek onderwerpen waarin rust of beweging de essentie is. Ik vorm het glas tot een dynamische compositie van kleur en motief”.

Het woord RASA komt uit ‘t Sanskriet en betekent ‘essentie’. Rasa: Het primaire gevoel en de emotie dat een kunstwerk oproept.

Pin It on Pinterest

Share This