GEOPEND ALLE WEEKENDEN VAN 3 t/m 18 JUNI 2023

Martine Knoppert

Glasatelier Knoppert

Er stonden lange tijd drie motto’s op deze plek maar het is tijd voor iets nieuws en ik heb er nog meer boven mijn computer hangen. Ik begin met een moeilijke algemene: ‘Bij zeggen wat je denkt, is denken essentieel’.

Een tweede van Charly Chaplin: ‘Kunst is een liefdesbrief aan de wereld’. Volgens mij kan kunst dat zeker zijn en als ik dat lees komt als eerste de naam Andy Goldsworthy boven. Zijn werk waar ik van houd is vaak fragiel en tijdelijk maar met liefde gemaakt, dat spat eraf. Dankzij de fotografie kan het gelukkig de tand des tijds trotseren – en blijven boeien – een kwaliteit die volgens mij hoort bij goede kunst.
Tenslotte: ‘Wat direct perfect moet zijn, krijgt geen kans om te groeien’. Vaak leggen we de lat zo hoog en vergeten te spelen en experimenteren. Sommige cursisten komen bijvoorbeeld op de eerste les al met voorbeelden van profs aan. Als er dan een plaatje aan te pas komt alstjeblieft – inspiratie en geen imitatie – de variatie mogelijkheden zijn eindeloos en het geeft veel meer voldoening!

Pin It on Pinterest

Share This