GEOPEND ALLE WEEKENDEN VAN 3 t/m 18 JUNI 2023

Catherine Pineau

Keramiek

Geboren in Frankrijk heb ik een groot deel van mijn jeugd in Algerije doorgebracht. Vervolgens studeerde en werkte ik tien jaar in Frankrijk. Inmiddels woon ik al ruim 30 jaar in Nederland. Iemand zei ooit tegen mij dat ik mijn wortels toch vooral in de klei heeft gevonden. Misschien is dat wel een juiste typering, want mijn passie voor keramiek is tot stand gekomen toen ik mij in Nederland wortelde.

Terugkijkend heb ik het gevoel dat veel langs me heen is gegleden. Misschien voel ik daardoor wel een soort fascinatie voor het andere en komt daar de overtuiging vandaan dat juist die verscheidenheid de wereld waardevol maakt. In hoeverre herkennen we onszelf in een ander, de ander in ons? In een wereld die helaas steeds uniformer lijkt te worden, wekt “anders zijn” eerder achterdocht dan dat het nieuwsgierigheid oproept.

De in de tuin tentoongestelde beelden zijn allemaal vorstbestendig en kunnen dus ook ’s-winters buiten blijven staan.

Openingen en doorkijkjes komen vaak in mijn werk terug. Een uitnodiging om verder te kijken, verder te zoeken dan de oppervlakkige waarneming. Vandaar mijn motto: keramiek als levenszoektocht.

Pin It on Pinterest

Share This